Kutya, macska haszon és háziállatok kezelése

● kötelező és megelőző oltások

● belgyógyászati, szülészeti kezelések

● ultrahang vizsgálat

● sebészeti kezelések

● fogászati kezelések

● chippelés regisztrációval

Partnereink 


SPECIFIC™ 

A Specific nemzetközileg elismert állatorvosi kutya- és macskatáp márka, gyártója a Dechra gyógyszergyár. A Dechra Veterinary Products kiemelkedő szakértelemmel fejleszti és gyártja  a minőségű diétés és mindennapos felhasználásra szánt termékeit  az állatorvosok számára az egész világon.

A története 1819-re nyúlik vissza, amikor a céget Arnolds & Son néven megalapították.  Eredetileg művégtagok gyártásával foglalkoztak, majd a cég az 1854-es krími háború idején az állatgyógyszerek irányába fordult.

A Dechra számos fontos állatgyógyászati márkát fejlesztett ki kutyák és macskák számára. Az állatorvosok világszerte jól ismerik az endokrinológiai termékeik között a mellékvesekéreg túlműködésére és az Addison kórra egyedül engedélyezett gyógyszereket; továbbá számos megoldásukat bőrpanaszok kezelésére; és végül, de nem utolsósorban a kedvenceink életét könnyebbé tevő kardiológiai és fájdalomcsillapításra szolgáló készítmények is szerepelnek kínálatában.

 

A Dechra tudományos alapossággal, szigorú szakértői eljárásrendszer mentén fejlesztett jóízű tápokat kínál speciális esetekre és mindennapokra egyaránt. 

 

A cég, gyógyításban szerzett széleskörű tapasztalata lehetővé teszi, hogy olyan összetételű tápokat állítsanak össze, melyek táplálkozási szempontból optimálisak mind a kutyák, mind a macskák egészségmegőrzésére, mind a megromlott egészségi állapotuk helyreállítására.

Az állateledel több mint egyszerű kalóriadús üzemanyag; sokkal inkább az alkotórészek igen bonyolult és komplex kombinációja, mely fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat, illetve egyéb speciális hatású tápanyagokat; vitaminokat, ásványi anyagokat és vizet tartalmaz megfelelő arányban.  Mindezen összetevők szoros kölcsönhatásban különböző feladatokat látnak el a szervezetben.

 

Minőségi és gondosan megválogatott alapanyagokból dolgoznak, következetes és szigorú minőségbiztosítást működtetnek a gyártás során a fenntarthatóság érdekében. 

 

A minden részletre kiterjedő odafigyeléssel végzett termékfejlesztés gyártási folyamatát is hasonlóan magas szintű figyelemmel kell elvégezni. A Dechra termékeit ezért is készíti fix receptúra alapján, különös gonddal választva ki a nyersanyagokat, hogy a késztermék mindenkor megfeleljen szigorú szakmai elvárásaiknak.

A hal központi szerepet játszik a SPECIFIC™ tápok összetételében. Több oka is van annak, hogy a hal miért egészséges; de a legeslegfontosabb, hogy nagy mennyiségben található benne természetes módon előforduló Omega-3 zsírsav.  A hal mellett, egyes speciális tápokban számos egyéb különleges fehérje (tojás-, tejsavó-,  rizs-, burgonya- és kukoricafehérje)  is található.  Ezekkel együtt még több más fontos összetevőt is tartalmaznak a tápok, így biztosítható kedvenceinknek a megfelelő tápanyagellátás. A kutyák és macskák táplálkozása során a megfelelően megválasztott fehérjeforrás biztosítása mellett, hasonlóan fontos a szénhidrátok (fehér rizs, zab, búza, kukorica) és a zsírok alkalmazása is. A SPECIFIC™ diétás tápokban használt jóízű sertészsír emberi fogyasztásra is alkalmas sertésből származik, mentes a sertésfehérjétől, ezáltal a sertéshúsra allergiás állatok is fogyaszthatják. 

Fontos a speciális jótékony hatású tápanyagok alkalmazása.

A Dechra rendszeresen használja az útifűmag-héjat házi kedvenceink bélsárpangásos illetve hasmenéses tüneteinek kezelésére, a prebiotikumként működő frukto-oligo-szacharidokat (FOS) az egészséges emésztés elősegítésére, a béta-glükánt az immunrendszer támogatására,  yukka schidigera kivonatot az ammónia megkötésére, illetve a bélsár szagának csökkentésére és a taurint.

Míg a kutyák képesek maguk is taurint előállítani, a macskák nem, így fontos, hogy azt a tápban megkapják. Ha a macskatáp nem tartalmaz elegendő taurint, az állatnak szívproblémái lesznek, valamint retina-degeneráció alakul ki a szemében, ami vaksághoz vezethet.  Szívproblémákkal küzdő kutyák és macskák esetében extra taurinbevitel javasolt, ami támogatja a szívműködést.

 

A tápanyagigény nem állandó egy életen át.

 Nem csupán a táplálék összetétele és az alapanyagok pontos ismerete fontos, hanem az igények változása és az állatorvos tanácsa alapján a táplálék megváltoztatása is.

 

Az ideális táp megfelelő tápanyag-összetétellel rendelkezik minden egyes életszakaszhoz, egészségi állapothoz és energiaszinthez igazodva.  Az állatok is más és más tápanyagot és táplálkozást igényelnek a különböző életkorral, testalkattal, egészségi állapottal és a napi mozgás mennyiségével összhangban.

Ezért kínálunk normál teljes értékű tápokat mindennapi használatra, valamint speciális diétás tápokat pontosan egy-egy adott élethelyzet/egészségi állapot szükségleteinek megfelelően.

Négylábú családtagjaikat ki ismerné Önökön kívül a legjobban? A gondos gazdik kedvenceiről állatorvosuk tud a legtöbbet. Az állatorvosi szakmai szervezet, a WSAWA ajánlása alapján, a kedvtelésből tartott állatok standard fizikai vizsgálata során a testhőmérséklet, pulzus, légzés, fájdalom mellett a táplálkozás és tápláltsági állapot felmérése az 5. meghatározó klinikai paraméter, ezért ezeknek értékelését érdemes minden egyes látogatáson megbeszélni a rendelőben.

A SPECIFIC™ tápok kizárólag állatorvosokon keresztül szerezhetők be. Így biztosítjuk, hogy Ön mindig megfelelő szakmai támogatásban és utánkövetésben részesüljön, kutyája pedig a számára legideálisabb tápot kaphassa meg. 

Elérhetőségeink

Rendelő: 1182 Budapest, Királyhágó u. 96.
Telefon: +36 1 290 2895
Mobil: +36 30 271 9580
E-mail: szisty71@gmail.com

Nyitvatartás
Hétfő: 9-12h-ig 16-19h-ig
Kedd: 16-19-ig
Szerda: 16-19-ig  
Csütörtök: 9-12-ig 
Péntek: 16-19-ig
Szombat: 9-12-ig

Miért érdemes minket választani?

  • Mert minálunk az állatok egészsége a legfontosabb szempont
  • Mert mi igény szerint házhoz megyünk kedvencéhez
  • Mert minálunk egy kényelmes rendelőben látjuk el kedvencét
  • Mert minálunk kapható minőségi konzerv, száraz és gyógytápok kedvencének
  • Mert mi árainkkal probálunk kedvezni ügyfeleinknek

Kedvenceink optimális fejlődéséhez

Kedvenceink optimális fejlődéséhez ajánljuk a Specific gyógytápjainkat.